24. november 2006

pentax lx gold

For å feire 60-års jubileum og 10 millioner solgte analoge speilreflekskameraer har Pentax langt nede i syne lønnligste smier samlet de dyktigste i smedenes kunster og fått gjort et kamera av det reneste gull. Pentax LX Gold. En klassisk Pentax i 18 karat gull og lekkert brunt lær. Den er kun smidd i et opplag på 300 i hele verden, og 200 av dem for det japanske markedet. Har vi en liten pimp-my-camera følelse her? Nei, den er såpass eksklusiv og klassisk at det så vidt går. Og som vi tildligere har poengtert: Så lenge den er dyr nok...

23. november 2006

will zune be gone...

Mp3-spilleren Zune fra Microsoft er sluppet på markedet i USA og anses av mange som en konkurrent til iPod. Men "BigBill" Gates vet bedre og sier at Microsoft ikke nødvendigvis kan eller vil konkurrere ut iPod. De ønsker seg vist bare noen markedsandeler og håper det kan være plass til både iPod og Zune.

Når Gates ble spurt om sin holdning til iPod sier han uventet positivt at iPod er "fenomenal, ufattelig og fantastisk".

Gates har visst allerede gjort sitt valg:)


22. november 2006

friskt dykk

Turen gikk til en odde noen km sør for Sætre i Hurum, på motsatt side av fjorden for Drøbak. Her er forholdene lagt til rette for å kunne snike seg innpå stor fisk. Sterk vind, bølger, tidevannstrøm og kraftig regn gjorde denne novemberdagen særdeles oppfriskende. Det meste av kreftene våre gikk med til å ikke bli skylt langt vekk så fisk ble det dårlig med. Men vi fikk noen dykk ned og tittet på livet.



Nærmere utstnitt av odden og grunnen utover i fjorden


Meg i vannet. På dette bilde tror jeg faktisk det snødde litt:)

21. november 2006

boards of canada

Blandt mine favoritter er gruppen Boards of Canada. Den skotske duoen lager merkelig ambient tekno med blanding av analoge instrumenter og syntetiske toner. De henter mye inspirasjon fra 70-talls dokumentarer, og derav navnet. National Film Board of Canada er en offentlig organisasjon som lager dokumentarfilmer for å informere canadierne. Blandt bandets mest kjente album er "Music Has the Right to Children" og "Geogaddi".

Og her skal du få se videoen til låta "dayvan cowboy". Det kan nevnes at første delen av videoen viser film gjort av "Project Excelsior" sent på 50-tallet og tidlig 60.



Og den noe mer urovekkende "Kaini Industries". (Det er ikke jeg som har laget videoen...da hadde den nemlig vært bedre!)