24. februar 2007

1955 - en datapioner blir født!

Den 24. februar 1955 ble Steven Paul Jobs født i Green Bay Wisconsin i USA. 1. april 1976 grunnla Jobs og Steve Wozniak Apple Computer. Og nå er Jobs som vi selvfølgelig vet ansett som en av de store pionerene innen datateknologi. Han var den første til å se det kommersielle potensialet i det grafiske brukergrensesnittet og musen. Videre førte dette til lanseringen av vår kjære Macintosh, suksessfull og innflytelsesrik som den er.

Gratulerer med dagen Steve!

Jobs og Woz, back in the days

22. februar 2007

heftig dykk

Et dykk under isen i Antarktis. Dette skulle jeg gjerne vært med på! Veldig spesiellt i det krystallklare vannet under isen. Dette er ikke noe for perledykkere. Den lille gassflasken som kastes ned først er sannsynligvis en egen gass til å fylle i drakten, noe som isolerer bedre en den vanlige pustegassen, som f.eks. argon.

19. februar 2007

hverdagsterror



En Amerikansk Hummer i Irak. Selv om denne videoen nesten er litt humoristisk tror jeg at denne måten å opptre på ikke nødvendigvis motiverer til samarbeid. Man trenger ikke lete lenge for å finne videosnutter av andre streker utført av amerikanske soldater som kjeder seg, som for eksempel sjokkgranater mot sauer på en landevei...selvfølgeig til stor glede for soldatene som var tilstede.

Jeg får plutselig veldig lyst til å si noe om terrorisme. Terrorisme er opprinnelig "den svakere parts krig" mot en undertrykker/okkupant. Grensen mellom terror og frigjøringskamp kan til og med være en vurderingssak. Synet på terror som de svakes krig med få midler ble noe endret da den svært rike og ressurssterke Osama Bin Ladens godt organiserte terror nettverk, al-Qaida, satte i gang. Vi har også statsterrorisme. Terrorhandlinger utført av en statsmakt, som for eksempler CIAs forsøk på å "fjerne" Fidel Castro ved blant annet å gi han en sigar med sprengstoff i, selvfølgelig et kreativt innslag man bør sette pris på. Da Fidel sluttet å røyke sigarer fordi det faktisk var helseskadelig hadde han i sitt eget tilfelle svært rett. Tradisjonelt og svært effektfullt er terror rettet mot sivile, som i dagens eksempel, og utført av en statsmakt, som i dagens tilfelle, USA.

Poenget mitt er ikke at dette er unikt i en krigssituasjon, langt der i fra. Men det er bare så irriterende tydelig at det av mange amerikanere selv sees på som akseptabelt å tukte irakerne som de selv vil. Svartmuskede barbarer som ikke har stelt i stand noe annet en bråk (vel, bortsett i fra at de sto bak de første sivilisasjonene, universitetene, astrologien osv.). Jeg tror til og med vi ikke skal være så fremmed for å se på terror rettet mot USA som en reaksjon på handlinger og ikke nødvendigvis uprovoserte utbrudd.