1. desember 2006

zune slaktes

Det har gått bråfort nedover på salgsstatistikkene for Microsofts mp3-spiller Zune. Den debuterte på syvende plass på Amazon.coms liste over de 100 mestselgende elektronikkproduktene, men nå i perioden som regnes som viktigst for julesalg på nett i USA er Zune rast helt ned til 95. plass.

Det som enkelte av oss synes er litt morsomt er at Zune nå ligger 30 plasser bak den ekstra strømforsyningen til iPod på listen. 18 av de første hundre plassene på Amazons liste er fylt opp av iPod relaterte produkter og flere analytikere mener Apple vil nå nye aksjerekorder.

Den såkalte "iPod dreperen" Zune får kritikk for blandt annet designet, programvaren, funksjonaliteten og manglende kompatibilitet...montro hva som da er igjen.

28. november 2006

jula varer ihvertfall ikke lenger enn til påske

Julefreden har virkelig seget inn over hovedstaden. I går hørte jeg på radioen at politiet jaktet på en 2m høy mann som gikk rundt i sentrum og hogg etter folk med en kniv. I dag på trikken satt jeg ved siden av en mann med dusjhette på hode og en stor flaske cognac i hånda (som for lengst var åpnet). Han fortalte levende fra sin fortid som keiser i Prøysen. På en av trikkestoppene var det en som ikke rakk å hoppe på før de lukket dørene, da gikk han amokk og sparket og slo i trikken. Tror han spyttet på vinduet mitt også. Ellers så fikk jeg dommedagsprofetier av en gal nordlending på postkontoret. Da er del vel ingen tvil om at jule ånden er i byen!

26. november 2006

spaceman

Levi's reklamen fra nittitallet som gjorde oss skikkelig lei Levi's, men presenterte oss for "Spaceman" av Babylon Zoo. Husker denne godt, synes egentlig det er en ganske tøff reklame og en bra sang. Det kan nevnes at Babylon Zoo vokalisten "Jas Man" (ja, han som gikk kledd i skjørt) kom med kraftige protester når reklameskaperne ønsket å gjøre om stemmen hans til den lyse "ekkorn stemmen" man hører i reklamen. Men det var nok ikke det dummeste han har gått med på. På grunn av reklamen ble låta kjempe kjent og solgte 1mill singler bare i England.