19. mars 2007

destinasjon: stavanger

Morroa startet allerede på flytoget. Skjermene som viser nyheter, reklame mm. kjørte, til min store forlystelse, Windows XP og bootet omtrent 5 ganger iløpet av den 19 minutter lange turen:)

I stavanger var det sterk storm, noe man absolutt merket under landingen på Sola...for å si det sånn. Så videre til Rica Forum hotell. Flott hotell formet som et tårn. Bar i 21.etasje med lekker utsikt og rekesmørbrød til 150 kr stk.



Hotellet

Utsikt nedover mot Stavanger sentrum.

Når det gjelder maten i Stavanger har jeg også denne gangen en anbefaling. Fiskerestauranten Straen gjorde inntrykk. Den var innredet som på en gammel elegant båt, og menyen får meg fortsatt til bli sulten. Ristet kamskjell med glasert rødbet, guacamole, enokisopp og paprkiacoulis. Dampet kveite, hvit som keramik, med sesamstekt gulrot, pac-soi, og rødvinsmør. Og så til sist den beste desserten jeg noen gang har smakt. For første gang mistet jeg kontakten med verden rundt meg under hele retten. Men jeg husker at det var karamellisert pærenoisette og en slags tynn sprø kake bagt av nøtter.

Tok en rusletur nedover Eiganesveien og inn til sentrum. Eiganes er et fornemt strøk med mange gamle flotte bygninger. Her skal det være stas og bo. Stavanger er absolutt på listen over byen man kunne ha bodd i. Av en eller annen grunn får jeg en slags internasjonal følelse i Stavanger.

Eiganesveien

Nå skal du se noe morro. Bilde under tok jeg fra flyet på vei tilbake til Oslo. Bildet viser Telemark (se "destinasjon: telemark") med Rjukan og Gaustadtoppen. Gaustadtoppen er det høyeste fjellet i Telemark fylke med sine 1883m. Inne i Gaustadtoppen har forsvaret laget en heis som går fra bunnen av fjellet og nesten til topps. Enkelte deler av fjellet er allikevel så utilgjengelige at det ennå ikke har vært mulig å fjerne vraket av et fly som styrtet der.

Vindusplass

Samme utsikt, bare på kartet.


Turens nyhet: tørket håret med hårføner.

destinasjon: telemark

Dette er den første posten i en serie jeg kaller "destinasjon". Her vil jeg på en ryddig måte presentere forholdsvis meningsløs infomasjon og enkle fakta rundt mine bevegelser. Første destinasjon er Telemark.

Veien gikk forbi Seljordvannet, Seljordormens tilholdsted. Det finnes beretninger om denne skapningen i skriftlige kilder fra midten av 1700-tallet. Gjentatte ganger er det gjort forsøk på å finne ormen, men da har`n gjemt seg vettu. I Seljord kan de friste med blant annet "Sjøormen kro", men jeg valgte å menge meg med de lokale og tok en burger på et helt ok gatukök like ved vannet.

Seljordvannet

Morgedalhotell ble det naturlige overnattingsted. Et stille koselig hotell med "the shining" vibber. Det går gjetord om hotellets karamellpudding. Til tross for at bygda er kjent som den moderne skisportens vugge så jeg ikke et eneste menneske på ski. De innfødte fortalte mer enn gjerne om hvor tidlig de stod opp om morgenen for å rekke en tur på ski eller en tur på isen for å fiske, før jobb. Jeg for min del tror de har det mest i kjeften.

Utsikt over Morgedal. Ikke en miniski i sikte.

Et pluss for badekar og mye varmt vann!


Turens nyhet: Spiste surkål, noe jeg ikke trodde jeg likte.