27. mai 2006

stem frem ditt idol, nå også fra mac

De som har litt grunnleggende h4X0r kunnskap vet hva en "dialer" er. Bortsett fra at det skaper "big Bills" er det enkelt og greit et program som via et modem ringer opp en hel masse (ofte tilfeldige) nummer på jakt etter andre datamaskiner man kan kødde med, eller hva nå disse h4X0rene gjør.

Uansett så finnes det en dialer til windows som er satt opp til å ringe avstemmingsnr til American Idol...slik at man kan stemme utrolig mange ganger i løpet av veldig kort tid. Denne er nå også kommet til Mac. Send en mail til idial@the-bakers.com og meld deg som alpha-tester! Stem frem din favoritt i American Idol nå!

26. mai 2006

coveret på magasinet byte, februar 1984


Herlig klassisk...

bug i apple cinema display

Faktisk en ekte "bug", altså et innsekt, som vandrer rundt under den ytterste skjermplaten. Meget spesielt! Se videoen her.

22. mai 2006

apples nye butikk i new york

Åpent 24 timer i døgnet, 365 dager i året, 300 ansatte, fifth avenue. Apple selvfølgelig.

Se en video fra åpningen.

nal

From the crew behind the "fugleinfluensa"-posting, another new dazzling word experiment. We bring you the list of the Nal.

Skulle du mot formodning komme på flere ord mottaes de med glede. Variasjoner av ord som allerede er på listen godkjennes ikke.

original
fenomenal
nasjonal
penal
anal
tribunal
journal
kardinal
tonal
banal
terminal
spinal
urinal
arsenal
vaginal
kommunal
personal
regional
marginal
proporsjonal
uoriginal
kanal
diagonal
annal
biennal
trinnal
signal
3 dimensjonal
eksternal
abdominal
atonal
bakkanal
kriminal
diakonal
final

21. mai 2006

aрхитектура mосквы

(Moskvas arkitektur)
Sovietiske byggeplaner som aldri ble gjennomført.

bolivar

Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar Palacios y Blanco (1783-1830) lenge leve hans kinnskjegg, var søramerikansk general og nasjonalist. Han ledet frigjøringskampen av landene nå kjent som Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Panama og Bolivia fra det spanske veldet. Bolivar var av aristokratisk slekt og hadde god utdannelse, blandt annet i 1700-tallets filosofiske bevegelser, spesielt opplysningen samt i klassisk gresk og romersk filosofi. Landet Bolivia er oppkalt etter Bolivar.

Bolivar er fremdeles en sterkt symbolpreget figur med heltestatus i Latin-Amerika. I det moderne Latin-Amerika påberoper både Venezuelas president Hugo Chavez og FARC, den største geriljaorganisasjonen i Colombia seg arven etter Bolivar, og har stiftet politiske organisasjoner som bruker Bolivars navn.

Det kan også nevnes at Venezuelas president for en stund tilbake informerte om at landet skal begynne å produsere PCer oppkalt etter frigjøringshelten. ("Simon Bolivar dual 2GHz Intel")

I 1901, 71 år etter hans død, tok sigar fabrikken Rocha i Havana Bolivars navn på sine sigarer, og hans portrett pryder både kassen og magebelter. Bolivar er relativt billig til å være havaneser. De er svært kraftige og anbefales ikke for begynnere. Smaken skyldes en uvanlig høy andel av seco-blader i innleggsblandingen. Seco er en grad i klassifikasjon etter farge og tekstur på blader dyrket i direkte sollys. Dette er tunge sigarer som passer bra etter et større måltid.

Bolivar er i boks.