13. april 2007

destinasjon: bergen

I strålende solskinn gikk turen til den gamle hansabyen. Innflyvningen til Bergen er nydelig når man har været på sin side, og det hadde jeg jammen denne dagen. Jeg observerte flere innfødte i shorts og tskjorte.



Første kvelden spiste jeg hos Naboen, en liten hyggelig restaurant. Til min store overraskelse sto antilope på menyen...og det er rimelig stilig, men spiste jeg det? Nei. Kongekrabbe, lam og karameliserte herligheter gikk av med seieren. Men alikevel, antilope er liksom hakket friskere. Viste du at antiloper er en polyfyletisk gruppe okser? Ikke jeg heller, trodde de var mer sånn rådyr aktig.

På Naboen bør du blandt annet få med deg vasken på toalettet.


Hotellet lå på Bryggen. Jeg har alltid likt Bryggen! Og selvfølgelig Fløybanen! Det jeg liker spesielt godt med Bergen er at byen har bakker. Bakker er bra!

Solnedgang fra bryggen.


Dette er en bakke, om det skulle være noen tvil om den saken.


De typiske hanseatiske trebebyggelsen.


Smugene mellom husene har heldigvis fått seg en oppussing her og der. Det anbefales å ta seg en rusletur i smugene. Her var det nok til tider god stemning før i tiden.


Back in the days.


Fra sorbrannen i 1955. Da var nok antageligvis stemningen litt dårligere i smugene.


I den øverste leiligheten bodde moren min før min tid. Dette var lenge etter 1955 og stemningen i byen var nok tilbake til det normale.


Etter enda litt mer kongekrabbe og noen kalde San Miguel ruslet jeg oppover de bratte bakkene mot Fløyen. Dette må være noe av det fineste man kan gjøre i Bergen når været er godt. Trange sikksakk gater oppover med gamle trehus tett i tett, og så utsikt over hele byen.

Vel tilbake på hotellet valgte jeg å befrukte meg selv med det vel assorterte utvalget av såpe med fruktessens som sto til min disposisjon. Jeg mener å huske at jeg gikk for eple!