19. oktober 2007

rock on!

Det er fredag, giardia-kjelen står å putrer på komfyren, dollar kursen vipper på 5,3 og nok en gang ser jeg med undring på våpenpolitiken i USA, antallet drap på amerikanere begått av amerikanere og årsaken til alt dette.

I enkelte amerikanske banker gir de deg et våpen om du åpner en konto, og ammunisjonen kan du kjøpe på kiosken rundt hjørnet. For våpen må du ha for å beskytte deg selv og de du er glade i. Du bør være redd, allverdens farer lurer, så skaff et våpen...skaff to!

PANG...en forvirret tenåring skyter vildt rundt seg og mange dør. Da blir man redd da. Så redd at man utviser en 3.klassing som peker på en lærer med et fett kyllinglår i kantina. Nei, det eneste som gjør deg trygg er et skikkelig våpen, eller to.

Amerikanerene selv ser ut til å mene at årsaken til alle drapene i landet skyldes voldsfilmer og dataspill. Egentlig alt som det finnes mist like mye av i alle andre land i verden.

Det finnes rednecks så skadet av innavl og sukker at de går rundt å er livredde for et eller annet usynlig. De girer seg opp og blir så trigger-happy at de med jevne mellomrom rett og slett skyter hverandre.

USA pumper våpen og penger ut til grupper rundt om kring i verden, for så i mange av tilfellene å gå til krig mot dem etterpå. Til Osama for å drepe sovjetiske styrker. Til Saddam for å drepe iranere. Og så videre. Måten en bleik, svett redneck oppfører seg på i en amerikansk forstad ligner utrolig mye på hvordan USA opptrer mot resten av verden. Bomb først, fordi det kanskje er skummelt, så kan vi se hva det egentlig var etterpå.

Bobby-Lee før høstens fasan-jakt