6. januar 2007

helsa skranter

Etter hva jeg observerer i sentrum noen kvelder etter jobb, er det ingen overdrivelse å si at det er dårlig stelt med den psykiske folkehelsa. Raseriutbrudd og andre utageringer er ingen sjeldenhet. Min prognose er at vi vil oppleve nok en stor tragedie som resultat av psykisk ustabile personers handlinger innen ca tre måneder.

5. januar 2007

designer hijab

Den nederlandske designeren Cindy van den Bremen har gjort den tradisjonelle hijaben til ny mote. Hun har laget hijab kolleksjonen "Capsters" og gjort det til et populært plagg også utenfor muslimske miljøer. Hun har sett behovet for en mer praktisk hijab og har laget sports-hijaber til blandt annet aerobic og tennis. Mange uten Islamsk tilknytning bruker hijaben, selv menn er observert i skibakken iført Capsters:) Van den Bremen har motatt ønsker om en svømmehijab som kan brukes til snorkling og dykking.


Hijab, som ikke er noe annet enn et skaut festet rundt hodet, har hatt status som moteplagg i vesten også tidligere. Se Hollywood stjerner på 50-60-tallet. Det var først når innvandrerkvinner kom til Europa på 70-tallet at hijab ble forbundet med undertrykkelse.

Audrey Hepburn