For Perserne har mat hatt betydning innen medisin, filosofi og kultur i mange århundrer. Persiske leger og filosofer så på mat og drikkevarer som hovedfaktoren for å ta vare på kroppen. Å innta mat er en måte å svekke eller styrke karakteren på. Spiste man mye rødt kjøtt og fett ville det skape onde tanker og gjøre oss selvsentrerte. Likeså ville en sunn diet med frukt, grønnsaker, fisk, fugl og kronblader av roser gi oss spesielle egenskaper og gjøre oss til følsome og edle skapninger.
Fra et kulturelt synspunkt har persisk mat alltid blit sett på som næring for både kropp og sjel.
Det finnes ingen nøyaktig dokumentasjon av klassisk persisk mat. Tradisjonene blir overført fra generasjon til generasjon. Kvinner har hatt en stor påvirkning på mattradisjonen i Iran. De beste persiske kokkene var og er fortsatt kvinner.
...og som man ser på bildet er cola også ganske greit.
Ja hva trodde du? Man kan jo ikke bare spise roseblad!
19. desember 2005
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar