16. september 2006

mr. macintosh

"Mr. Macintosh! We've got to have Mr. Macintosh!" sa Steve Jobs en ettermiddag i Apple hovedkvateret i Texaco Towers. Og selvfølgelig måtte de det! Det ville vært helt i stil med Apples tankegang.

Mr. Macintosh er en liten mystisk mann som bor inne i Macen din. En gang i blandt dukker han opp på skjermen din, helt ut av det blå. Han vinker til deg, og forsvinner igjen så fort at du ikke er sikker på om du virkelig så han eller ei. I maskin manualene skulle det refereres til legenden om Mr.Mac og mystikken rundt hans eksistens.

Dette høres ut som et sprell fra en hacker, men dette var en ide fra Apples grunnlegger og styreforman Steve Jobs. Ideen var at hver tusendegang du drar ned en meny og forventer å se de vanlige kommandoene skulle Mr.Mac dukke opp. Han skulle stå lent mot veggen av menyboksen og vinke til deg, for så å forsvinne sekundet etter. Du blar ned menyen igjen for å finne den mystiske mannen, men han er sporløst forsvunnet!

Jobs fikk blandt annet den franske kunsteren Folon til å lage noen utkast til Mr.Macintosh animasjoner. Det ble laget en spesiell programvare ("MrMacHook") som skulle ligge i bakgrunnen og styre vår mystiske venn. For spesielt interesserte kan det nevnes at de i utgangspunktet prøvde å plasere programsnutten i et 64KByte ROM, men fant ut de aldri ville få plass til alle bitmapene.

Om noen gikk videre med disse planene er usikkert. Hvis du plutselig en dag, lengst ut i øyekroken, får et glimt av denne karen, kjenner du ihvertfall historien.

Ingen kommentarer: